Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 02:31

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 16 » Інтегрований семінар-практикум для вчителів фізкультури та захисту Вітчизни
09:08
Інтегрований семінар-практикум для вчителів фізкультури та захисту Вітчизни

15 березня 2018 р. на базі Ольгівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний інтегрований семінар-практикум для вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни на тему «Впровадження ІКТ на уроках фізичної культури та предмету «Захист Вітчизни». У заході семінару взяли участь 24 вчителя з предметів «Захист Вітчизни» та фізична культура закладів загальної середньої освіти району.

У вступному слові методист районного методичного кабінету Авраменко Наталія Олександрівна зазначила, що XXI століття – століття високих комп’ютерних технологій. Це означає, що використання ІКТ в школі – процес об’єктивний і цілком закономірний. Сучасні педагогічні технології, зокрема, використання нових інформаційних технологій , Інтернет-ресурсів, дозволяють вчителю досягти максимальних результатів у вирішенні багатьох завдань освітнього процесу.

Директор Ольгівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Віталій Михайлович Касьяненко у своєму виступі наголосив, що продуманість методики застосування сучасних інформаційних технологій не тільки змінює традиційне уявлення про урок фізичної культури чи захисту Вітчизни робить його дійсно сучасним, технічно досконалішим, а використання мережевих ресурсів є пріоритетним завданням розвитку освітньої галузі. Заступник директора з навчально-виховної роботи Ященко Н.М. ознайомила присутніх з системою військово-патріотичного та фізичного виховання в школі гордістю якої є олімпійська веслувальниця на байдарках Інна Осипенко-Радомська.

Семінар мав на меті показати використання ІКТ на уроках предмету «Захист Вітчизни» та фізичної культури; висвітлити шляхи формування інформаційно-комунікаційної компетенції учнів.

Під час уроку «Захист Вітчизни» у 10 класі, який провів учитель Пазяк О.С., учні ознайомилися з основними видами і типами протитанкових і протипіхотних інженерних загороджень, а також мали змогу візуально ознайомитися з будовою протитанкових мін і підривниками до них, з правилами установлення мінного поля стройовим розрахунком, фіксацією мінних полів, заходами безпеки, способами пророблення проходів, порядком подолання мінних полів та діями особового складу в умовах мінної небезпеки, виходу з ділянок замінованої місцевості. Учителем під час уроку вдало використано технологію Plicskers. Учням вдалося повправлятися в установці та розмінуванні різного типу інженерних загороджень (ПМД 6, ПМН, ПМН 2, ПОМЗ 2М, ТМ 57 з підривником МВЗ-57, МВШ-57 та ін.), а також у застосуванні такого пристрою розмінування як «кішка».

Цікавим за своєю структурою проведено урок баскетболу у 8 класі вчителем Федотченко О.А. Під час уроку вчителем використано нестандартне обладнання для розвитку фізичних якостей баскетболіста. Учні ознайомилися з нестандартними пристроями, їх впливом на групи м»язів. Поряд із цим вчитель використав ІКТ під час якого учні ознайомилися з впливом навантаження на розвиток, витривалість спортсмена.

Все це підвищує ріст мотивації та активності учнів, збагачує їх знання, психологічно полегшує процес засвоєння матеріалу, дає можливість подати матеріал у більш доступному вигляді, пробуджує цікавість до предмета, робить матеріал прийнятним і дохідливим, підвищує швидкість сприйняття.

Фото семінару можна  переглянути за посиланням http://metodberislav.at.ua/photo

Переглядів: 279 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024