Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 11:03

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 15 » Навчальний консалтинг для вихователів ДНЗ та соціальних педагогів ЗНЗ району
14:54
Навчальний консалтинг для вихователів ДНЗ та соціальних педагогів ЗНЗ району

16 грудня 2016 року  на базі районного методичного кабінету відбувся консалтинг для вихователів дошкільних навчальних закладів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів району з теми: “Психолого-педагогічна корекція особистісного розвитку тривожних та сором’язливих дітей”.  ? 

Метою проведення психолого-педагогічного консиліуму є надання професійної допомоги у формі консультацій та рекомендацій вихователям дошкільних навчальних закладів, соціальним педагогам загальноосвітніх навчальних закладів, де в ролі консультантів виступили досвідчені практикуючі психологи з питань психолого-педагогічної корекції особистісного розвитку сором’язливих дітей та дітей з ознаками тривожності, допомозі у виборі та практичному використанні оптимальних діагностичних і корекційних методів впливу.

У районному заході взяли участь 8 вихователів, 10 соціальних педагогів та   6 практичних психологів-консультантів навчальних закладів. Під час свого виступу методист РМК Кудрявцева І.А. висвітлила питання “Актуальність проблеми особистісного розвитку тривожних та сором’язливих дітей в аспекті вирішення завдань їх успішної соціалізації”. Практичні психологи Бериславського дошкільного навчального закладу № 3 та Козацької ЗОШ І-ІІІ ступенів (Власенко Н.В., Сичова Н.П.) розкрили питання корекції тривожних та сором’язливих дітей. Практичний психолог Бериславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (Кліандрова І.О.) показала шляхи виявлення таких дітей в умовах навчального закладу.

Цікавими та змістовними для всіх стали презентації досвіду роботи практичних психологів Бериславської ЗОШ І-ІІ ступенів     № 5, Зміївської, Львівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Бериславського дошкільного навчального закладу № 3  (Погорєла Н.Л.,   Романів Н.М., Латко М.М., Власенко Н.В.) з використанням методів корекції особистісного розвитку сором’язливих та тривожних дітей, а саме: прийомів казкотерапії, ігротерапії, особливості мандалотерапії та піскової терапії для зниження рівня тривожності дитини дошкільного та молодшого шкільного віку. З учасниками консалтингу були проведені проективні діагностичні методики “Людина під дощем”, “Чарівна країна почуттів”, “Страхи в будиночках” та арт-терапевтичні й ігрові вправи “Закінчи речення”, “Казочка по колу”,  “Чарівний стілець”. Фото можна переглянути у фотоальбомі http://metodberislav.at.ua/photo

Переглядів: 279 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024