Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 11:03

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 27 » Пам’яті жертв Голокосту
16:44
Пам’яті жертв Голокосту

      

До  Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, який усі країни Європи, у тому числі й Україна, відзначають 27 січня, проведено міську педагогічну конференцію «Голокост – трагедія ХХ століття: історія та уроки».

Конференцію проведено в рамках роботи інформаційно-ресурсного центру, який діє при районному методичному кабінеті.

У роботі конференції взяли участь Стаднік Н.В., начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, методисти районного методичного кабінету, представники відділу культури районної державної адміністрації, а саме: районного історичного музею та районної централізованої бібліотечної системи, педагоги  загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів міста Берислава.

У ході конференції були висвітлені питання історичної пам’яті тих страшних подій, розкрито наслідки Голокосту в Україні і, зокрема, у Херсонській області. Не залишили байдужими статистичні дані масового знищення єврейського народу, фото та відеоматеріали, спогади свідків, використані під час виступів учителями історії міських шкіл: Носача С.В., Сьомик-Жураківської Л.О., Кучеренко Н.П. Викликали зацікавлення учнівський проект «Праведники народів світу», який представила учениця 9 класу Бериславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Козаченко Анастасія та матеріали тематичної книжкової виставки і музейних експонатів, огляд яких зробили Дробот Н.А. та Чистякова Т.В.

Учасники конференції вшанували жертв Голокосту хвилиною мовчання.

Із заключним словом до присутніх звернулася начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Стаднік Наталя Владиславівна і наголосила на тому, що Голокост був страшною трагедією не тільки у ХХ столітті, а в історії людства загалом,  вивчення його наслідків дає можливість зрозуміти джерела походження упереджень, расизму, стереотипів у  суспільстві, допомагає осягнути загальнолюдські цінності, заохочує до толерантності у суспільстві, сприяє розумінню небезпеки замовчування, апатії та байдужості перед загрозою пригнічення.

За результатами роботи буде укладено збірку з матеріалами конференції для використання у навчально-виховному процесі.

Фото можна переглянути за посиланнямhttp://metodberislav.at.ua/photo 

Переглядів: 325 | Додав: zavrmk
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024