Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 18.05.2024, 22:26

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 26 » Практичний семінар вихователів ДНЗ
00:15
Практичний семінар вихователів ДНЗ
Чарівний світ театру розкриває таємні дверцята нашої душі, дає поштовх до буяння творчості, випрямляє думку. В цьому могли переконатися і учасники практичного семінару з теми "Формування соціально-моральної компетенції дітей дошкільного віку засобами театралізованої діяльності”який відбувся 25 листопада 2013 року на базі Томаринського дошкільного навчального закладу (ясла-садка) в рамках роботи районного методичного об’єднання вихователів. У районному заході брали участь 29 педагогічних працівників дошкільних закладів. Цікавими та змістовними для всіх стали огляд інтегрованого розвивального середовища групового приміщення, тематичних кімнат ("Театральний осередок”, "Кімната безпеки руху”, "Народознавчий осередок”), ознайомлення з досвідом роботи закладу з театралізованої діяльності, виставкою 10-ти видів театрів, що використовуються у роботі з дітьми. Особливе зацікавлення викликали нові види театрів, зокрема, театр неваляйок, паперовий театр, театр ложок та лопаток, театр надувних кульок, рукавичковий театр тощо.   Учасники  заходу і самі мали змогу відчути себе майстрами, працюючи в "міні творчих групах” по виготовленню об’єктів осередку театралізованої діяльності  з подальшим створенням сюжету за змістом соціально-морального розвитку. Також з зацікавленістю учасники брали участь в інтелектуальній грі "Методичний колаж" за змістом методики організації теаралізованої діяльності у дитячому садку.

Педагогів приємно вразив творчий підхід, працездатність невеликого колективу Томаринського одногрупового дошкільного навчального закладу до створення умов для організації театралізованої діяльності, зокрема, театральної зали та сцени, костюмерної, фітобару театрального осередку. Вихованці та учні першого класу (минулорічні випускники дошкільного закладу), відчуваючи себе справжніми акторами, продемонстрували глядачам свої таланти  під час показу вистави "Дружна сімейка країни Вітамінії”, де зміст сценічної театралізованої діяльності дітей спрямовувався на формування  компетенцій з питань безпеки та уміння налагоджувати стосунки на засадах взаємодопомоги, підтримки.    Презентуючи роботу закладу, його завідувач, Дем’янчук Галина Богданівна, зауважила, що багаторічний досвід організації театралізованої діяльності як пріоритетного напрямку роботи дозволяє стверджувати, що саме театральне мистецтво є засобом гармонійного розвитку дитини-дошкільника.     

Учасники семінару отримали підготовлену методистом РМК, Кудрявцевою І.А., "методичну посилку” з рекомендаціями щодо використання в роботі парціальної програми художньо-естетичного розвитку "Радість творчості”, рекомендованої галузевим Міністерством, переліку обладнання осередків розвивального середовища мовленнєвого та художньо-естетичного напрямків, алгоритму організації театрально-ігрової діяльності дошкільників,  сучасною класифікацією театралізованих ігор. 

Гостями семінару були запрошені депутат районної ради, Литвина Любов Михайлівна, Томаринський сільський голова, Римашевська Віра Кирилівна, які відзначили важливу роль дошкільного закладу у життєдіяльності громади села, в тому числі, у проведенні районного і обласного етапів конкурсу на кращу сільську раду, у якому стали переможцем.

Переглядів: 1197 | Додав: doshkolnik | Теги: дошкільники, Семінар, театралізована діяльність
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024