Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 10:00

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 22 » Рік, який запам’ятається надовго!
14:58
Рік, який запам’ятається надовго!

 Рік англійської мови в Україні завершується, так як і завершує свою роботу програма «Вчителі англійської мови-агенти змін», яка  була розроблена спільними зусиллями Британської Ради та громадської ініціативи GoGlobal у рамках національної кампанії «Україна Speaking». Програма була спрямована на:

• покращення якості викладання англійської мови в Україні

• підготовку тренерів з англійської мови, які будуть надавати  методичну допомогу вчителям англійської мови у районних центрах області.

Програма реалізувалася у Львівській, Волинській Чернівецькій, Черкаській, Вінницькій, Дніпропетровській,  Херсонській областях та місті Київ. З 7 областей-учасників проекту було відібрано по 1 вчителю з кожного району області.  Загалом було підготовлено понад 100 тренерів з англійської мови. Белей Лариса Миколаївна, вчитель англійської мови Зміївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів була відібрана як учасник програми від нашої області. І сьогодні вона, як тренер, ділиться своїми враженнями.

 Перший тренінг, у  якому я взяла участь, проходив з 21 по 26 лютого 2016 року в місті Херсоні. Його мета: вдосконалення професійної майстерності вчителів англійської мови. Під час тренінгу були визначені кандидати, серед яких була і я, як учасник тренінгу, що відбувся в серпні 2016 року у Львові.

Так стартував другий етап програми, у рамках якого з 7 по 14 серпня 2016 року було проведено тижневий курс з підготовки тренерів із семи областей України та міста Києва. Мета курсу: підготувати майбутніх тренерів до проведення повноцінного 40-годинного тренінгу для вчителів у своєму регіоні. Програма курсу включала в себе мікротренінги, рефлексію на власну діяльність та аналіз мікротренінгів тренерами Британської Ради.  Після завершення курсу і суворого відбору протягом чотирьох місяців кожен із відібраних учасників вже в якості тренера провів 40 навчальних годин тренінгу для вчителів англійської мови на місцевому рівні. Cлід зазначитити, що тренінги проводился виключно англійською мовою .

Мені дуже пощастило! Група, з якою я працювала протягом чотирьох місяців, - це 14 справжніх професіоналів, доброзичливих та позитивних вчителів Бериславського району, які люблять свою справу, прагнуть змін і покращення у викладанні англійської мови .

  Ми працювали старанно і натхненно, інколи дуже втомлюючись, одночасно отримуючи задоволення від роботи, застосовуючи різні способи взаємодії: обговорення в групах  , обмін  новими ідеями, знаннями та досвідом, набутим під час роботи в школі.

  Мені, як тренеру, дуже сподобалося працювати з групою однодумців. Невимушена атмосфера, цікава інформація і , що є дуже важливим , практика, коли учасники могли бути в ролі як вчителя так і учня. Вчителі дізнавалися про нові методи роботи на уроках англійської мови,  удосконалювали свої навички і набували нові. Я б радила всім, хто прагне розвиватися професійно, знаходити можливість відвідувати такі тренінги і шукати нові підходи у викладанні іноземних мов у нас в Україні!

Розумні поради Британської Ради, практичні завдання, аналіз помилок зробили ці тренінги унікальними для тих, хто прагнув змінювати  і змінюватися. У дружньому колі ми обговорювали різноманітні ситуації та моделі поведінки на уроках. Години тренінгу проходили дуже швидко. Зрозуміло, що для того, щоб досягнути мети і отримати бажаний результат, необхідно оточити себе  людьми, які мотивують і допомагають досягти цього. У нашому випадку все так і відбувалося! Такі тренінги дійсно варті уваги! Після кожного тренінгу я як тренер отримувала лише позитивні відгуки і залишалася надзвичайно задоволена результатами! Так, саме результатами, так як учасники тренінгу почали  впроваджувати  набуті на тренінгах методи і прийоми  у своїй практичній діяльності.  Дуже імпонує те, що отримані знання вчителі відразу  випробовують  на практиці.

Тренінги допомогли їм переглянути свої погляди на викладання англійської мови , ставлення до учнів та багатьох речей у класі. Учасники тренінгу  стали більш впевненими в собі та відкритими. Після проведення  тренінгу  учасники дали відгук на проведений захід. За відгуками вчителів тренінг виправдав  їхні сподівання і пройшов на високому рівні! По завершенню кожен учасник тренінгу отримав сертифікат Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

  Рік англійської мови завершується, але все найцікавіше-попереду! Недарма ця програма називається «Вчителі англійської мови – агенти змін».

Відгук учасника тренінгу, вчителя англійської мови Червономаяцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Фартушної Ніни Петрівни

«Учитель живе доти, доки він вчиться». Із цими словами К.Д.Ушинського важко не погодитися. Будь-який педагог, який прагне професійного розвитку, шукатиме шляхи свого самовдосконалення. Нам, чотирнадцяти вчителям англійської мови Бериславського району, пощастило. Ми мали можливість пройти курс тренінгів «Teacher Training Development Course» , організований Британською Радою в Україні. На заняттях ми вчилися як ефективно реалізувати на практиці три головні принципи викладання іноземної мови: What?  How?  Why?  (Чому я навчаю? Як я навчаю? Навіщо я навчаю?). Ніхто не заперечуватиме, що навчання – серйозний та відповідальний процес, але завдяки нашому тренеру, Белей Ларисі Миколаївні, висококваліфікованому та досвідченому педагогу і просто прекрасній людині, кожне заняття курсу проходило в цікавій, невимушеній, дружній атмосфері. Ми не тільки засвоювали нову інформацію, а й ділилися досвідом щодо використання нових технологій під час підготовки і проведення уроків англійської мови, підвищення мотивації учнів до навчання.

Тож, вчитися ніколи не пізно, головне – мати бажання.

                                                         

Переглядів: 333 | Додав: zavrmk
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024