Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 15:24

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 23 » Семінар вчителів фізичної культури і ДПЮ
17:30
Семінар вчителів фізичної культури і ДПЮ

       На базі Шляхівської  І-ІІІ ступенів 28 жовтня 2014 року проведено семінар-практикум на тему: «Впровадження здоров»язбережувальних технологій  та  застосування заходів військово-патріотичного виховання  серед учнівської молоді». 

Над проблемою збереження і зміцнення здоров’я школярів інтенсивно працює педагогічний колектив  школи.  Адже впровадження  нового Державного стандарту можливо здійснити тільки за умови, коли кожен учитель буде активно та наполегливо вчитися, постійно підвищувати  рівень своєї фахової компетентності, збагачувати та оновлювати власний практичний досвід. Тому з ініціативи директора школи Кучмак  Інни Миколївни  та її заступників  в школі запроваджено  використання  здоровя’зберігаючих технологій  як умови формування культури здоров’я учнів загальноосвітнього навчального закладу.

        Інна Миколаївна привітала всіх присутніх та    представила  Модель  школи щодо формування в учнів свідомої мотивації здорового способу життя, збереження власного здоров’я    та  охарактеризувала  використання засобів  профілактики асоціальної поведінки учнів засобами фізичної культури та врахування психологічних особливостей учнів школи. Адже здоров»я дітей – одне з основних джерел щастя, радості і повноцінного життя батьків, вчителів, суспільства в цілому. Для України  головною  проблемою, яка пов»язана з майбутнім держави, є збереження і зміцнення здоров»я та учнівської молоді. Тому педагогічними працівниками школи велика увага приділяється застосуваню здоров’язберігаючих технологій, які об’єднують в собі всі напрями діяльності загальноосвітнього закладу щодо формування, збереження та зміцнення здоров’я учнів. Кожен вчитель-предметник  плануючи та організовувуючи свою діяльність з урахуванням пріоритетів збереження та зміцнення здоров’я всіх суб’єктів педагогічного процесу постійно  взаємодіє з учнями, батьками, медичними працівниками та шкільним психологом.

Особливого значення надається технології навчання здоров’ю – гігієнічне навчання, вироблення життєвих навичок (керування емоціями, вирішення конфліктів тощо), профілактиці травматизму та зловживання психоактивних речовин, статевому вихованню. Ці технології реалізуються завдяки включенню відповідних тем до предметів загально-навчального напрямку.

Завдання  школи – зберегти, зміцнити здоров»я учнів, сформувати  в них відповідальне ставлення до власного здоров»я,  важливу роль у питаннях збереження та зміцнення здоров»я учнів відіграють вчителі фізичної культури.                          

У практичній частині семінару  на високому сучасному рівні був проведений урок  вчителем фізичної культури Моцьо Віктором Михайловичем у 6 класі  за модулем «Гімнастика», який спрямований не тільки на демонстрацію особливостей методики виконання акробатичних вправ, опорного стрибка  способом «ноги нарізно», а й на профілактику захворювань опорно-рухового апарату з учнями,   формування  позитивної мотивації на культуру здоров»я.

Під час виконання гімнастичних впра вчителем була запропонована методика поєднання рухів з музикою і ритмом: вправи ранкової гімнастики, використання музичного фону  в основній частині уроку, проведенню аутогенного тренування у заключній частині уроку. Використання музичного супроводу  стимулювало творчість дитини та фантазування у руховій діяльності, позитивно впливало на розвиток естетичних почуттів, формування культури рухів (особливо їх координації), погодження своїх дій з рухами партнерів та ін.

Такий підхід створює фізичний, фізіологічний та психічний комфорт для учнів, забезпечує позитивну мотивацію до навчання, є зразком для наслідування учнями та колегами, адже кожен етап уроку вдало продуманий з дотриманням вимог техніки безпеки, емоційно-насичений з чергуванням різних видів діяльності та вправ.

Учасники семінару, вчителі допризовної підготовки юнаків, познайомилися не  тільки з  системою ефективної організації військово-патріотичного  виховання учнів у загальноосвітньому навчальному  закладі, а й  з військово-патріотичним святом в програмі якого введено елементи  військово-патріотичної гри «Джура».

Під час семінару-практикуму методист районного методичного кабінету Авраменко Наталія Олександрівна у своєму виступі наголосила на важливості  національно – патріотичного виховання та підготовки учнівської молоді до служби в Збройних Силах України, використання практичних навичок зі стройової, тактичної, вогневої підготовки, підкресливши, що вчителі допризовної підготовки повинні не тільки теоретично, а практично навчати дітей: як в майбутньому захищати Батьківщину,  надавати першу медичну допомогу на полі бою, як користуватися зброєю.

В ході семінару-практикуму були розглянуті наступні питання: нормативно-правове забезпечення організації навчально-виховного процесу із Захисту Вітчизни та військово-патріотичного виховання молоді; сучасні форми та методи проведення занять з предмета Захист Вітчизни та  організація військово-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах, проведений ряд практичних елементів зі стройової, тактичної, вогневої, прикладної фізичної підготовки. Захід був цікавим та змістовним присвячений Дню Збройних Сил України та відзначення Року учасника бойових дій  з елементами  військово-патріотичної гри «Джура».

Колектив школи не зупиняється на досягнутому. Продовжує творчий пошук нових форм, методів та засобів впровадження здоров’зберігаючих технологій навчання і військово-патріотичного виховання  учнівської молоді в школі.

Досвід роботи школи по збереженню і зміцненню здоров’я учнів,  впровадження системи роботи з військово-патріотичного виховання запропонований вчителям фізичної культури та допризовної підготовки юнаків  та взято до використання у своїй роботі.

Переглядів: 362 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024