Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 10:23

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Семінар з елементами тренінгу для практичних психологів, соціальних педагогів ЗНЗ району
14:41
Семінар з елементами тренінгу для практичних психологів, соціальних педагогів ЗНЗ району

    Якими б темпами не розвивалося людство, як би не змінювалися погляди та цінності, демократія і гуманізм залишаються стандартом для високоморального суспільства. Інклюзію в освіті можна розглядати як один із багатьох аспектів інклюзії в суспільстві загалом. ?Майже у кожному навчальному закладі вже навчаються діти з особливими потребами, які ма­ють певні труднощі у пристосуванні до навчаль­ного процесу. Завдання педагога — зробити цей процес максимально прийнятним і комфортним, знайти особистісний підхід до кожного підопічно­го та сформувати дружний учнівський колектив. Ця нелегка задача потребує неабияких зусиль. Крім спеціальних знань, які необхідно опанувати вчителю, психологу, соціальному педагогу, щоб здійснювати свою діяльність про­фесійно, потрібно емоційна зрілість і готовність. 

     11 лютого 2016 року на базі КУ “Бериславський районний центр по обслуговуванню закладів освіти” був проведений семінар з елементами тренінгу, який спрямований на те, щоб допомог­ти практичному психологу, соціальному педагогу пристосуватися до нової ситуації, осмислити й усвідомити нові завдання, ознайомитися з новими інноваційними підходами до забезпечення психолого-медико-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання в загальноосвітньому навчальному закладі, допомогти у вирішенні проблемних питань, що виникають, морально налаштуватися на роботу. У семінарі взяли участь 25 працівників соціально-психологічної служби. 

    Програма семінару спрямовувалась  на розширення  уявлення учасників про інноваційні підходи до забезпечення психолого-медико-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання, самоаналіз та усвідомлення індивідуальних особливостей і професійних якостей, що реалізовувалось шляхом інформаційних повідомлень тренера “Аналіз сегрегації та інтеграції”, “Складові моделі інклюзивної освіти”, практичних психологів Бериславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Кліандрової І.О. “Індивідуальні навчальні плани та реалізація завдань визначених в них” та Козацької ЗОШ І-ІІІ ступенів Сичової Н.П. “Правила взаємодії з батьками дітей з особливими освітніми потребами”; розгляду конкретних проблемних ситуацій, що виникають та спільний пошук шляхів їх вирішення; виконання учасниками  практичних завдань у групах,  проведення командних вправ, а саме “Емоційна бухгалтерія”, “Казочка по колу - “Про хлопчика з особливими потребами”” тощо. Семінар пройшов у теплій, невимушеній атмосфері співпраці, відкритості, толерантності.

   Фотоматеріали можна переглянути у фотоальбомі.

 

Переглядів: 312 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024