Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 01:26

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 21 » Семінар заступників директорів з виховної роботи
15:34
Семінар заступників директорів з виховної роботи

          Через успішний вибір професії – до успіху у житті!   Хто і як формує професійне самовизначення особистості школяра? Дослідження даних питань відбувалося під час семінару для заступників директорів з виховної роботи на тему «Професійна орієнтація учнівської молоді: шляхи реалізації», проведеного 20 березня 2017 року на базі комунальної установи «Бериславський районний центр по обслуговуванню закладів освіти».  Навчання проведено за участю заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів району, практичного психолога, спеціаліста Бериславського районного центру зайнятості населення.  Учасники семінару активно спілкувалися у ході вивчення питання щодо науково – практичних засад професійної орієнтації учнівської молоді на занятті з елементами тренінгу «Мій професійний вибір» за виховною Програмою «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція», проведеного Арцер Ганною Олександрівною, заступником директора з виховної роботи Тягинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. 

              Систему моніторингу професійних намірів старшокласників як ресурсу визначення і впровадження актуальних напрямів та форм профорієнтаційної роботи представила Романів Наталія Миколаївна, практичний психолог Зміївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. У ході дослідження питання «Професійне самовизначення особистості: психологічний аспект» учасники визначили, що для свідомого самостійного професійного самовизначення особистості необхідна певна інформація про суттєві умови вибору професії, світ професій (профінформація), свої індивідуально-психологічні особливості (профконсультація), професійно важливі якості (профвідбір), потреби ринку праці в кадрах, можливості оволодіння тією чи іншою професією і успішної професійної діяльності у майбутньому. Під час психологічного практикуму учасники застосовували особисті способи і прийоми прийняття рішень про вибір.

       Узгодження роботи центрів зайнятості та загальноосвітніх навчальних закладів відбувалося у ході консультування спеціаліста Бериславського районного центру зайнятості Вовк Уляни Віталіївни з питання «Професійна орієнтація учнівської молоді в умовах сучасного ринку праці». Консультантом було запропоновано такі питання для обговорення, як: «Аналіз ринку праці в Україні, області, районі», «Практика роботи центру зайнятості із надання інформації школярам для здійснення їх професійного вибору» та надано представникам шкіл району наочні інформаційні посібники для поновлення інформаційного банку даних із професійної орієнтації учнівської молоді.

         Зміст та систему роботи школи щодо професійної орієнтації учнівської молоді презентовано учасникам семінару через досвід роботи Лиманецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, який представила Веренич Наталія Юріївна, заступник директора з виховної роботи.

Переглядів: 365 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024