Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 09:18

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 5 » Січневі зустрічі освітян
16:20
Січневі зустрічі освітян

У дітвори зимові канікули, а в Бериславській загальноосвітній  школі І-ІІІ ступенів №3 шумно та гамірно Це  освітяни Бериславщини зібралися на традиційні січневі зустрічі. Звучать привітання з Новим роком та Різдвом Христовим. Але за всім цим відчувається ділова атмосфера роботи предметних секцій.  Підсумки за І семестр обговорюють учителі-філологи, педагоги природничо-математичних дисциплін, початкових класів. Предметом розмови стала робота з обдарованими учнями, підготовка до ЗНО, вивчення ППД, діяльність шкільних методичних об’єднань. Щиро ділилися зернинами педагогічного досвіду вчитель української мови та літератури Львівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чистякова Галина Миколаївна та вчитель історії і правознавства Зміївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Моцьо Оксана Юріївна.Засідання районних методичних об’єднань проведено в різних формах: практикуми, круглі столи, естафети, майстер-класи, презентації. Педагоги обговорили перші досягнення 2015/2016навчального року та визначилися з пріоритетними завданнями на ІІ семестр.

Обговорюємо законопроект Концепції початкової освіти.

Вчителі початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів району не залишаються осторонь питань реформування освіти. Сьогодні в країні відбувається широке обговорення законопроекту Концепції початкової освіти. Долучилося до обговорення і районне методичне об’єднання вчителів початкових класів, на засіданні якого  педагоги визначили основні пріоритети  початкової освіти, а саме:  забезпечення  наступності  дошкільної і початкової ланок, доцільність запровадження курсів за вибором і предметів, що дублюють зміст освіти,  посилення орієнтації на  індивідуальні особливості молодших школярів.  Учасники  ознайомилися з  місією, головною  метою, завданнями, основними результатами і змістом  початкової освіти, визначені в Концепції.

У ході обговорення проекту Концепції звернули увагу на те, що на думку педагогів є недоцільним: вилучення предметів художньо-естетичного циклу;  інтегрування предметів "Природознавство", "Основи здоров’я", "Я у світі ", які реалізують різні ключові компетентності  в один предмет  "Світознавство"; введення обов’язкового предмету "Хореографія" за відсутності відповідного кадрового і матеріального забезпечення закладів.                                        

За результатами обговорення пропозиції щодо проекту Концепції  будуть надіслані до Комунального вищого навчального закладу Херсонської академії неперервної освіти .

Майстер-клас для вчителів фізичної культури

 У рамках роботи районного методичного об’єднання вчителів фізичної культури проведено майстер-клас з модуля «Баскетбол»». Для своїх  колег його провели вчителі Козацької ЗОШ І-ІІІ ступенів Половинко Олександр Олександрович та Веселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вербицький  Олег Миколайович. Майстер-клас проходив у два етапи: перший - за участю  молодих учителів , у другому участь брали  педагоги з досвідом роботи. 

Під час проведення були  показані всі етапи методики передачі і ведення м’яча, передач м’яча, виконання кидків м’яча у кошик, після чого відбулося закріплення  набутих знань за допомогою серії практичних вправ та проведена навчальна гра з практикумом суддівства.

Поряд із цим учасники майстер-класу розглянули шляхи  вирішення організаційних завдань забезпечення максимальної щільності на занятті та оптимальних умов для постійного контролю і регулювання фізичного навантаження, раціонального використання інвентаря, снарядів, обладнання, оптимальних змін місць заняття, розташування відділень і груп у залі так, щоб тримати весь клас у полі зору, забезпечення страховки і допомоги при виконанні фізичних вправ, охарактеризовано використання  спеціальних фізичних вправ та рухливих ігор на уроках баскетболу, проаналізовано зміни до правил суддівства та наголошено на правилах техніки безпеки під час спортивних змагань з баскетболу.

Зустріч майстрів своєї справи

           Цього навчального року вчителі географії – члени Школи педагогічної майстерності, опрацьовуючи питання вдосконалення сучасного уроку географії, зосередили свою увагу  на  розробленні дидактичного матеріалу для забезпечення викладання географії материків та океанів у  сьомому класі відповідно до оновленої програми. 05 січня відбулося чергове засідання Школи на якому вчителі визначили показники ефективного уроку географії, обговорили основні ознаки сучасного уроку, в рамках «круглого столу» «Я – тобі, ти – мені» обмінялися досвідом  та цікавими думками щодо вдосконалення  уроків географії у 7-му класі. На розсуд присутніх вчителі  запропонували розроблені дидактичні матеріали з наступних тем: «Закономірності формування природи материків і океанів», «Африка», «Південна Америка».

       У підсумку роботи вчителі зробили висновок про те, що сучасний урок географії – це частина життя дитини, і проживання цього життя має відбуватися ефективно та плідно, радісно та з задоволенням. А організаторами такого життя на уроці є вчителі - майстри своєї справи.

 

Переглядів: 346 | Додав: zavrmk | Теги: РМО, зустрічі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024