Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 10:42

Форма входу

Меню сайту
Наша адреса
м.Берислав
Херсонська область
osvitaberislav@gmail.com
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 24 » Школа лідерів учнівського самоврядування "Вчимося жити у громаді"
13:46
Школа лідерів учнівського самоврядування "Вчимося жити у громаді"

Державою визначено суспільно важливе завдання - забезпечити розбудову такого освітнього простору,  у якому особистість з раннього дитинства усвідомлювала б свою суспільну значущість і через систему ціннісних ставлень набувала досвіду взаємодії з соціумом.  

З цією метою районним методичним кабінетом КУ «БРЦОЗО» в рамках роботи інформаційно-ресурсного центру організовано проведення протягом року циклу занять «Я-громадянин України» для лідерів учнівського самоврядування шкіл міста. Заняття спрямовані на вироблення у молоді навичок гро­мадського життя, в їх основу покладені інтерактивні методи, коли в роботі задіяні і співпрацюють у виконанні завдань більшість або всі учні.

 Основні завдання, які ставлять перед собою організатори:        

- ознайомити учнів з основами законодавства України, що стосуються життя в громаді;

- забезпечити розуміння і засвоєння школярами основ­них цінностей і понять громадського життя.

- розвивати в учнів навички соціальної активності, ба­жання брати участь у житті громади, стимулювати прагнення учнів до активних громадянських дій.

- сприяти усвідомленню важливості кожної особи в житті громади на прикладі сім’ї, неформальної і фор­мальної групи, шкільного самоврядування, місцевої територіальної громади тощо.

18 лютого 2015 року відбулося перше засідання на тему: «Що таке громада?», на якому розглядалися питання: «Чи є громадою люди, що мене оточують?», «Громада-це партнерство заради загальної користі» та ін.. За допомогою активних інноваційних вправ лідери пояснювали, що таке громада, наводили приклади громад і розповідали про те, який вплив має громада на людину, аналізували мотиви поведінки різних осіб у наведених ситуаціях громадського життя, проводили короткі дослідження життя громади.

На наступних заняттях лідери учнівського самоврядування будуть мати змогу зустрітися з депутатами міської ради та представниками інших громадських організацій, що діють на території району         

Подібні виховні технології надають учнівській молоді можливість через навчання та безпосередню практику набути досвіду соціальної ак­тивності. 

Переглядів: 327 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Про нас
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту
Osvita.UA
Хмаринка тегів

OsvitaBerislav © 2024